Friday, February 4, 2011

pengajaran di pagi buta

Hari ni ak tekejut...

Sudah mnjadi rutin bagi aku untuk komen mana2 status update member2 kat facebook.... dalam kepala otak ni, memang ak set bahawasanya:

“orang yang tulis status kat facebook memang nak org respond terhadap luahan atau pandangan di facebook”

ak pun tengok status si fulan ni, panjaang... jadi ak pun komen la ... the respons i get maybe dapat “...hahaha” atau pun penjelasan mengenai status nya itu... owh...rupanya... ak dapat warning...

if u dunno anything,juz close ur mouth!

Darah muda menyirap especially tang efostropi atau dalam bahasa melayu, tanda seru ... nasib fikiran masih waras, cbe la think positif... bukan sng nk positif rupanya..

(maybe ni mke ak time marah)


Ak try la faham situasi si fulan ni... maybe stress... maybe member dia kat mesir berada dalam situasi merbahaya ke...banjir kee.. mana kite tahu kan...seribu satu masalah maybe sedang melanda

So, hari ni..memang nasib gua kurang baik laa... kene marah kat fb... so bagi korang2 di luar sana yang berfb... plss ingt ayat ni sebelum komen status org lain..

“if u dunno anything,juz close ur mouth!”

Lepas ni, ak rase ak dah cuak nak komen lg la kt fb...may be trauma buat satu dua hari ni...
In my opinion, each time u post the status entry kat facebook korang... its mean we want to deliver or share the feeling or opinion kite time tu... so, bile sumone komen, reply it “nice”ly.... avoid using “!”, takut di salah erti...
bukankah “budi bahasa budaya kita”
Igt, bahasa mencerminkan peribadi kita... take care with each of your word u said... u’re responsibe for the words u say... bukankah lidah itu lebih tajam dari mata pedang

Orite... smpai sini entry ak... udah pagi ni...mana yang buru, datang dari ak... sy juga insan lemah

p/s: yg trasa, im sorry ye... identiti anda dalam ni slamat (buat masa ni le)... ak jus nak sampaikan ap yg terbuku dalam fikiran... harap2 lepas ni, x de org mcm ak komen status hang. 

2 comments:

  1. uih.. awt comey ngat muka hang time marah.. cute g2 lorh.. cam nak mkn org pown ad.. haha.. ap pown cat=cute+comey.. meowwww..

    ReplyDelete
  2. hak3... marah kene ada gaya... x leh ganas2..nanti xlaku.. :P

    ReplyDelete

Jawatan Kosong

Jawatan Kosong
Jom isi jawatan kosong...